ManUnited blameert zich met verlies na 3-1 voorsprong

Louis van Gaal heeft Manchester United nog lang niet waar hij de club wil hebben. De uitwedstrijd tegen Leicester City leverde een nieuwe tegenvaller op: 5-3. De Mancunians gaven in de tweede helft een voorsprong van 3-1 weg. Robin van Persie maakte de openingstreffer en speelde evenals Daley Blind de hele wedstrijd.

Van Persie had binnen een kwartier succes. Hij rondde een voorzet van Radamel Falcao met het hoofd af. Een paar minuten later was het al 0-2, door Angel di Maria. Ditmaal deed Wayne Rooney het voorbereidende werk. Leicester kwam onmiddellijk met een antwoord, gegeven door Argentijn Leonardo Ulloa.

Toen Ander Herrera na rust voor 1-3 zorgde, leek ManUnited op weg naar een simpele zege. Niets was minder waar. In het laatste half uur werd pijnlijk duidelijk dat de enorme investeringen alleen de aanval ten goede zijn gekomen. Binnen 5 minuten kwam de promovendus op gelijke hoogte door David Nugent uit een strafschop, nadat Rafael Jamie Vardy had gevloerd, en Esteban Cambiasso.

Vardy en Ulloa (penalty) verpestten het humeur van Van Gaal in de slotfase helemaal. United eindigde ook nog met tien man. Tyler Blackett kreeg rood voor de overtreding op Vardy, waarna de bal opnieuw op de stip werd gelegd.

Tottenham Hotspur vergaloppeerde zich ten minste even erg door voor eigen publiek met 0-1 te verliezen van West Bromwich Albion, dat met 2 punten onderaan stond. James Morrison tilde zijn ploeg naar de middenmoot. De Schot kopte een kwartier voor tijd van dichtbij raak.

ad.nl

Share article

Latest articles