QN Sport+ Television N.V.

Maradona: ’Messi stond helemaal alleen’

Diego Armando Maradona is niet verrast door de uitschakeling van Argentinië in de achtste finales van het WK. De oud-topvoetballer vindt dat het elftal van bondscoach Jorge Sampaoli veel te afhankelijk is van Lionel Messi.

Argentinië verloor zaterdag met 4-3 van Frankrijk, nadat het zich eerder met hangen en wurgen had geplaatst voor de laatste zestien. „Helaas zagen we tegen Frankrijk op het veld gebeuren wat we eerder ook al zagen. Dit verrast me dus totaal niet”, aldus Maradona in gesprek met Telesur.

De voormalige wereldster had te doen met Lionel Messi. „Ik zag Leo helemaal alleen staan, ver van het strafschopgebied. We zijn veel te afhankelijk van hem en daardoor geen echt team. Dat is vanavond weer eens duidelijk geworden.”

Maradona maakt zich zorgen om de ontwikkeling van het Argentijnse voetbal en luidt de noodklok. „Het gaat slecht met het Argentijnse voetbal. Wij hebben niet zo’n sterke competitie als bijvoorbeeld de Spaanse. De president van de AFA (Argentijnse voetbalbond, red.) zal daarom met goede oplossingen moeten komen om te investeren in onze opleidingen.”

 

 

Bron: Telegraaf.nl