QN Sport+ Television N.V.

Martínez helpt Inter feest Milan (nog) uit te stellen

Internazionale mag blijven hopen op de Scudetto. De Nerazzurri hielden de druk op AC Milan door Cagliari te verslaan.

AC Milan kwam op de drempel van de titel te staan na de 2-0 zege op Atalanta Bergamo. De Rossoneri keken met extra aandacht naar de verrichtingen van de enige overgebleven concurrent Inter in de wetenschap dat een puntenverlies van de stadgenoot Milan over de drempel zou helpen.

De bezegeling van de titelstrijd is minimaal een week uitgesteld. Inter was namelijk te sterk voor Cagliari. Matteo Darmian, die na bijna een uur plaats maakte voor Denzel Dumfries, brak halverwege de eerste helft de ban. Het bleek de basis voor een overwinning.

Lautaro Martínez gaf in de 51ste minuut Inter meer marge. Met zijn treffer schaarde hij zich in een select gezelschap van de Nerazzurri, die voor hun 25ste in één Serie A-seizoen minimaal twintig keer scoorden. Giuseppe Meazza, Sandro Mazzola, Antonio Angelillo, Ronaldo en Mauro Icardi gingen hem voor.

 

De knal van Charalampos Lykogiannis gaf Cagliari en daarmee AC Milan nieuwe hoop. De Inter-defensie met onder anderen Stefan de Vrij bleef verder op de been, waar Martínez in de 85ste minuut aan alle onzekerheid een einde maakte. Inter kon zodoende de drie punten toevoegen aan z’n totaal en daarmee het titelfeest van Milan sowieso uitstellen.

 

DTSNV

Voor Cagliari dreigt door de nederlaag een gang naar de Serie B. De club van Kevin Strootman staat op de achttiende plaats met een achterstand van twee punten op de veilige nummer 17.

vi.nl