Martino dient ontslag in na verloren titel

Coach Gerardo ‘Tata’ Martino houdt het al na één seizoen voor gezien bij Barcelona. De Argentijn kondigde vanmiddag na de ontoereikende remise in Camp Nou tegen de nieuwe kampioen Atlético Madrid (1-1) zijn vertrek aan. Hij won dit seizoen met Barça alleen de Spaanse SuperCup. In de competitie, het Spaanse bekertoernooi en de Champions League greep de Catalaanse club naast de hoofdprijs.

Martino werd vorig jaar zomer aangesteld als vervanger van Tito Vilanova, die vanwege een ernstige ziekte moest terugtreden. Hij overleed eind april.

Martino (51) bedankte de clubleiding voor het in hem gestelde vertrouwen. ‘Sorry dat ik de gewenste prestaties niet heb geleverd’, sprak hij deemoedig.

Martino ondertekende in juli 2013 een contract voor 2 jaar. Hij was eerder onder meer tussen 2006 en 2011 bondscoach van Paraguay. In 2012 leidde hij Newell’s Old Boys naar de titel in Argentinië. Bij die club was hij ook actief als speler, net als vedette Lionel Messi, voordat de kleine balgoochelaar naar Barcelona kwam. Naar verluidt was Messi vorig jaar een groot voorstander van de komst van zijn landgenoot. Beiden zijn afkomstig uit Rosario.

Martino kon het befaamde combinatievoetbal van Barça, ontwikkeld door Pep Guardiola, in het afgelopen seizoen geen nieuwe impulsen geven. ‘Tata’ kreeg daarom nogal veel kritiek in de Spaanse media. Daar ging hij soms niet al handig mee om. Al maandenlang gingen er geruchten over een nieuwe trainer bij Barcelona. Oud-speler Luis Enrique zou een belangrijke kandidaat zijn om Martino op te volgen. De Spaanse oud-international kondigde vrijdag zijn vertrek aan bij Celta de Vigo.

ad.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter