Matchfixing bij Real Zaragoza

Gabi FernĂĄndez, huidig kapitein van AtlĂ©tico Madrid, heeft verklaard dat hij mee verantwoordelijk was voor matchfixing met Zaragoza in 2011. ‘Ik heb gedaan wat de club van mij vroeg’, verklaarde de middenvelder vandaag voor het Spaanse gerecht. Dat meldt El Mundo.

Op 21 mei 2011 verzekerde Zaragoza zich van het behoud in de Spaanse Primera División na 2-1 winst tegen Levante. Gabi Fernåndez kroonde zich toen tot matchwinnaar en clubheld met twee doelpunten. Nu blijkt echter dat Levante geld ontving van Zaragoza om de wedstrijd te verliezen. 

Volgens El Mundo betaalde Gabi die omkoopsom uit eigen zak, de middenvelder weerlegde dat vandaag en beweerde gewoon de orders van de club uitgevoerd te hebben. ‘Ik kreeg 120.000 euro van Zaragoza. Die som verdween uiteindelijk in een aantal zakken.’

Een paar minuten daarvoor verscheen ook Agapito Iglesias, voormalig voorzitter van Zaragoza, voor de Instelling tegen de Corruptie en Georganiseerde Misdaad. Zowel hij als Gabi zeiden zich ‘goed en kalm’ te voelen na hun verklaringen voor het gerecht.

AD.nl

Share article

Latest articles