QN Sport+ Television N.V.

Materazzi legt Zlatan met twee foto’s het zwijgen op na provocatie

Marco Materazzi heeft gevat gereageerd op uitlatingen van Zlatan Ibrahimovic over hem. De Zweed besprak bij het promoten van zijn nieuwe boek zijn duels met de Italiaan, die niet gediend was van de woorden van zijn oude ploeggenoot.

Ibrahimovic en Materazzi speelden tussen 2006 en 2009 samen bij Internazionale. Later troffen de twee elkaar als tegenstanders, dat gebeurde onder andere in het seizoen 2010/11, toen de nu veertigjarige spits bij AC Milan speelde en de oud-verdediger aan zijn laatste jaar als speler op het hoogste niveau bij de Nerazzurri bezig was.

 

In een interview met La Gazzetta dello Sport dat woensdagochtend gepubliceerd werd, dacht Ibrahimovic terug aan die duels. ‘Materazzi zette van achter een tackle in met als doel je pijn te doen. Als speler merk je het verschil direct. Verdedigers als Giorgio Chiellini, Jaap Stam en Paolo Maldini speelden gewoon hard. Met Materazzi had ik op een gegeven moment nog rekeningen openstaan. Ik pakte hem terug in een derby. Hij vloog erin met beide voeten van de grond en vooruit, ik sprong op om hem te ontwijken (zie foto, red.) en pakte hem terug met een elleboogstoot tegen zijn gezicht’, aldus de aanvaller die begin 2020 terugkeerde bij AC Milan.

Materazzi ving op wat Ibrahimovic over hem gezegd heeft en reageerde woensdagmiddag via Twitter. Muto, oftewel stilte, schreef de mandekker die in 2006 wereldkampioen werd met Italië en in het seizoen 2009/10 met Inter de Champions League won. Die prijzen ontbreken op de erelijst van Ibrahimovic, zo onderstreepte Materazzi met de gekozen afbeeldingen.

vi.nl