QN Sport+ Television N.V.

Mauricio Pochettino officieel aangesteld als trainer van Paris Saint-Germain

AMSTERDAM – Mauricio Pochettino is officieel aangesteld als de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain. De Parijzenaars maakten de aanstelling zaterdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Hij tekent een contract tot en met de zomer van 2022 met de optie voor nog een jaar.

Paris Saint-Germain en Pochettino kennen elkaar al uit het verleden. Van 2001 tot en met 2003 speelde Pochettino voor de club als centrale verdediger, alvorens hij vertrok naar Girondis Bordeaux. „Ik ben ontzettend blij om hier terug te keren en de nieuwe hoofdtrainer van Paris Saint-Germain te zijn”, zo vertelt hij na het tekenen van zijn contract. „Aan mijn periode hier heb ik geweldige herinneringen overgehouden. Vooral de unieke sfeer op Parc des Princes is mij bijgebleven. Ik keer terug vol ambitie en kijk ernaar uit om samen te werken met enkele van de meest getalenteerde spelers ter wereld.”

De komst van Pochettino hing al een aantal dagen in de lucht. Vlak voor de jaarwisseling werd Thomas Tuchel op straat gezet. Onder zijn leiding lukte het de steenrijke club niet als om als koploper de winterstop in te gaan. Na zeventien wedstrijden hebben zowel Olympique Lyon als OSC Lille een punt meer dan de club die zeven van de acht laatste landstitels veroverde.

Vijf jaar Tottenham Hotspur

Het wordt de eerste klus voor de Argentijn sinds hij in november 2019 ontslagen werd bij Tottenham Hotspur. Bij de Londense club was hij vijf jaar actief. Zijn belangrijkste prestatie was het bereiken van de finale van de Champions League van 2019, waarin Liverpool te sterk was. Daarvoor was Pochettino als coach werkzaam bij Espanyol en Southampton.

Paris Saint-Germain, waar de Nederlandse jeugdinternational Mitchel Bakker voetbalt, hervat de competitie op 6 januari tegen Saint-Étienne. PSG staat na zeventien speelronden op de derde plek, met 1 punt minder dan Olympique Lyon en Lille.

In de achtste finales van de Champions League neemt Paris Saint-Germain het op tegen FC Barcelona, waar de Nederlander Ronald Koeman coach is.

Telesport