Max Verstappen steunt collega’s die social media-kanalen ’op zwart zetten’

PORTIMÃO – Max Verstappen steunt zijn collega’s in de Formule 1 die dit weekeinde met hun social media-accounts op zwart gaan. Met de actie willen de coureurs onder meer bereiken dat online platforms discriminatie tegengaan.

„Ik steun de #enoughisenough campagne dit weekend”, schrijft de coureur van Red Bull Racing op zijn twitteraccount. „Samen met mijn collega-rijders in de Formule 1 steunen we de roep om social media-platformen hun verantwoordelijkheid te laten nemen. Online misbruik en haat móet stoppen.”

 

Engelse voetbalclubs

Eerder kondigen clubs uit de Premier League en andere betaalde klassen in Engeland – zowel bij de mannen als de vrouwen – aan dat zij komend weekeinde hun Facebook-, Twitter- en Instagram-accounts uitschakelen om zo te benadrukken dat de platforms meer moeten doen tegen digitale misdragingen. De voorbije maanden werden veel voetballers, onder anderen Anthony Martial en Marcus Rashford, racistisch bejegend.

Ook de Engelse rugbybond en wielerbond sloten al aan, net als de Europese voetbalbond UEFA. „Ik vond het belangrijk om mee te doen omdat er te vaak sprake is van misbruik, haat en racisme online”, zei Formule 1-coureur George Russell in een videoboodschap. „Ik voel het als een plicht hieraan mee te doen.” Lando Norris sloot zich al bij Russell aan, terwijl Lewis Hamilton zei overwegen mee te doen.

Telesport

Share article

Latest articles