McLaren: crash Alonso kwam door windvlagen

De zware crash die Formule 1-coureur Fernando Alonso maakte bij de tests in Barcelona kwam vermoedelijk door de harde wind die zondag over het circuit waaide. De Spaanse McLaren-rijder raakte in een bocht de controle over zijn bolide kwijt en kwam in de vangrail terecht.

Afgelopen weekend werd ook Toro Rosso-coureur Carlos Sainz jr., teamgenoot van Max Verstappen, met zijn auto van het circuit geblazen.

Maandag verklaarde het team dat de weersomstandigheden Alonso parten speelde. “Uit onze bevindingen blijkt dat het ongeluk veroorzaakt werd door onvoorspelbare windvlagen op het circuit op dat moment. Er is geen bewijs dat de auto technische problemen had.”

Daarnaast ontkrachtte het team de geruchten dat Alonso niet meer bij kennis was ten tijde van het ongeluk. “Dat is simpelweg niet waar. Uit onze data blijkt dat Fernando nog tot op het moment van de crash aan het schakelen en remmen was.”

Alonso in orde

Alonso werd direct na de crash naar een ziekenhuis in Barcelona gebracht waar hij op de intensive care wordt verzorgd. Het gaat goed met de Spanjaard en er is geen vrees voor blijvend letsel, aldus zijn manager Luis Garcia Abad.

Maandag worden er nog een paar onderzoeken uitgevoerd om te kijken wanneer de Spanjaard naar huis mag. Volgens McLaren is Alonso zo goed als klaar om het ziekenhuis te verlaten, maar moet hij alleen nog wat beter herstellen van de medicatie die hem zondag werd toegediend.

nos.nl

Share article

Latest articles