QN Sport+ Television N.V.

Meer bizarre details Super League-competitie lekken uit

De European Super League mag dan meer dood dan levend zijn, in de nagalm van de storm duiken steeds meer opvallende afspraken op die onderstrepen hoe bijzonder het project was.

Los van het ongekende prijzengeld voor Real Madrid en Barcelona wordt nu duidelijk dat een voortijdig vertrek uit het project aardig in de papieren loopt. Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez wilde nog niet spreken van een mislukt project aangezien de afgehaakte clubs de afgesproken boete nog niet hadden betaald.

 

Volgens Der Spiegel gaat het om een meer dan aanzienlijk bedrag om onder de afspraken uit te komen. Zo moeten onder andere de zes Premier League-clubs met 130 miljoen euro over de brug komen naar aanleiding van het aangekondigde vertrek.

Dat geld hoeven Paris Saint-Germain, Bayern München en Borussia Dortmund niet te betalen. Deze drie clubs waren wel (zijdelings) betrokken bij de Super League. Volgens Der Spiegel werd pas op het laatste moment de uitnodiging van de hand gewezen.

De Founding Clubs hadden zich wel voor lange termijn gecommitteerd aan het project. Er zou sprake zijn van een contract voor 23 jaar (!). Hoewel er al interesse was voor de tv-rechten, waren de clubs bovendien van plan per seizoen vier duels exclusief op de eigen kanalen uit te zenden om op die manier meer geld te generen.

vi.nl