Meer FIFA-arrestaties verwacht

 Het onderzoek naar corruptie binnen de voetbalbond FIFA is nog altijd in volle gang. Volgens de Zwitserse openbaar aanklager Michael Lauber is er veel onroerend goed in beslag genomen en is inmiddels 11 terabyte aan data verzameld.
 “Dit onderzoek gaat absoluut langer duren dan de spreekwoordelijke negentig minuten”, zei Lauber. “We zitten nog niet eens in de buurt van het rustsignaal.” Met het oog op het lopende onderzoek wilde zowel Lauber als de Amerikaanse minister van Justitie Loretta Lynch geen verdachten bij naam noemen. Het is daardoor nog niet duidelijk of er een onderzoek wordt ingesteld naar FIFA-preses Sepp Blatter.

Afgelopen weekeinde raakte Blatter opnieuw in opspraak. Hij zou de tv-uitzendrechten voor de WK’s voetbal van 2010 en 2014 voor een schijntje hebben doorverkocht aan Jack Warner, die als een sleutelfiguur wordt beschouwd in het omvangrijke corruptieschandaal. Warner verkocht ze vervolgens voor miljoenen door. De onderzoekers zijn op de hoogte van het bestaan van het document waarop de handtekening van Blatter is te zien. “We hebben zondag een verklaring van de FIFA gehad daarover, die nemen we mee in ons onderzoek”, aldus Lauber.

Lynch verwacht dat op basis van nieuw bewijs meer arrestaties zullen volgen. In mei werden al verschillende (ex-)functionarissen van de mondiale voetbalbond opgepak.

Telegraaf.nl

Share article

Latest articles