QN Sport+ Television N.V.

’Memphis Depay op huizenjacht in Barcelona’

BARCELONA – Memphis Depay (27) zou afgelopen woensdag in Barcelona zijn geweest in de wijk Pedralbes, op zoek naar een huis. Dit meldt Mundo Deportivo.

De aanvaller van Lyon reisde met familieleden en wat vrienden af naar Catalonië, maar de club zou er wel op wijzen ’dat er nog niets is getekend’. In de wijk Pedralbes wonen ook trainer Ronald Koeman en middenvelder Frenkie de Jong.

Depay zou niet kunnen wachten om te tekenen, aldus de Spaanse krant. Op nadrukkelijk verzoek van Koeman zou het bestuur van FC Barcelona de transfervrije spits van Oranje moeten halen.

Neusje voor de goal

Mundo Deportivo beschrijft Depay als een ’veelzijdige, ervaren spits met een neusje voor de goal’. Ook zou hij gezien zijn leeftijd een ideale aankoop zijn, gezien de prijs/kwaliteit-verhouding.

De zaakwaarnemer van Depay zou begin april in Barcelona zijn geweest om te onderhandelen. Er werden al enkele voorwaarden besproken met voormalig voorzitter Josep Maria Bartomeu, maar met de komst van de nieuwe voorzitter Joan Laporta zou de overeenkomst ’naar beneden zijn bijgesteld’, mede door de niet zo rooskleurige financiële situatie van de Blaugranas.

Zinnen op transfer naar Barcelona

Depay zou – ondanks de interesse van Juventus, Inter en Atlético Madrid – nog steeds zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar FC Barcelona. En als dat onder Koeman is, is dat voor hem des te beter, schetst Mundo Deportivo.

De voormalig spits van PSV en Manchester United geniet vanaf 1 juli een transfervrije status. Vorige zomer stond Depay met een doorlopende verbintenis van een jaar op het punt te vertrekken van Olympique Lyon naar FC Barcelona, maar stak de Spaanse voetbalbond hiervoor een stokje. Hoewel alle partijen akkoord waren en Depay een overeenkomst had met FC Barcelona, mocht de club van Koeman geen spelers meer aantrekken omdat het toegestane salarisbudget daarmee zou worden overschreden.

 

 

Bron:Telegraaf.nl