Mendy staat voor rentree na twee jaar afwezigheid

Ruim twee jaar nadat hij zijn laatste profduel speelde, staat Benjamin Mendy voor zijn rentree. De verdediger van Lorient zit volgens Franse berichtgeving bij de selectie voor het duel met AS Monaco.

tromoto nv

Mendy werd in juli vrijgesproken in een verkrachtingszaak, die ervoor zorgde dat hij twee jaar lang geen wedstrijd meer speelde. Vijf dagen na het vonnis van de rechter tekende de verdediger een contract bij het Franse Lorient. Hij kwam transfervrij over van Manchester City, waar hij de afgelopen jaren onder contract stond. De Engelse topclub betaalde in 2017 nog 57 miljoen euro voor Mendy.

 

L’Équipe meldt dat de 29-jarige Mendy klaar is om weer in actie te komen en wordt opgenomen in de selectie voor het duel met zijn oude club AS Monaco. De Fransman heeft de afgelopen weken flink aan zijn fysieke gestel gewerkt en is wedstrijdfit verklaard door het medische team. Zijn laatste wedstrijd was met City tegen Tottenham Hotspur in augustus 2021.

Lorient is de competitie begonnen met Ă©Ă©n zege en twee gelijke spelen uit de eerste vier wedstrijden. Met AS Monaco treft het de koploper van de Ligue 1.

vi.nl

Share article

Latest articles