QN Sport+ Television N.V.

Menzo: Gevoelsmatig was het voor mij op bij Lierse

menzo

Sinds Stanley Menzo op 31 augustus uit de deur werd gezet door Lierse, bleef hij erg diplomatiek. Gisteren nam de ex-trainer echter geen blad meer voor de mond. Op Radio 1 gaf Menzo aan dat hij zijn ontslag al heel snel had verwerkt en dat had zo zijn redenen.

,,Gevoelsmatig was het voor mij op bij Lierse”, aldus de Nederlander. ,,Ik kon er niet langer werken op de manier die ik voor ogen had. Het ging er niet zoals ik vond dat het moest gaan en daardoor kreeg ik zelf problemen. Ik moest dingen doen waar ik niet achter stond. Een simpel voorbeeld: de opstelling. Van mij mogen andere mensen binnen de club meedenken met de coach, maar ze mogen niets opdringen. Toch werd er van hogerhand bijna geëist om drie, vier spelers van de jeugdacademie op te stellen. In mijn ogen kon dat niet. Zulke jongens moet je rustig aan brengen.”

De vaststelling dat Lierse ook nu nog steeds onderaan staat, ontlokte Menzo volgende woorden: ,,Dan zal het wellicht niet aan de trainer, maar aan anderen hebben gelegen. Die mensen ontlopen hun verantwoordelijkheid. Ik weet dat ik goed bezig was, maar als je wordt gehinderd door andere stromingen, houdt het op. De club Lierse gun ik nog steeds het allerbeste, maar de mensen die me tegenwerkten gun ik niets meer.”

ad.nl