Mercedes: Na finalerace snel nieuwe deal Hamilton

Zodra Lewis Hamiltons titelstrijd met zijn teamgenoot Nico Rosberg erop zit, gaat Mercedes met Hamilton spreken over contractverlenging. Dat heeft zijn teambaas Toto Wolff nog maar eens benadrukt.

Door de onzekerheid omtrent waar Fernando Alonso naartoe gaat als hij – zeer waarschijnlijk – eind 2014 afscheid neemt van Ferrari, doen er ook geruchten over Hamilton de ronde, ondanks dat Hamilton zelf heeft verklaard gewoon bij Mercedes te willen blijven en zijn deal in 2015 doorloopt.

De berichten die Alonso met Mercedes in verband brengen gaan dan ook grotendeels over 2016, aangezien Hamiltons contract met Mercedes eind 2015 afloopt, maar als het aan teambaas Wolff ligt, blijft Hamilton ook daarna nog in dienst van het Duits-Engelse team.

“We hebben contracten met onze coureurs voor 2015, maar willen ook daarna met ons huidige duo verder”, zegt Wolff tegen ESPNF1. “We willen door met Lewis en Nico omdat ze een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het succes van ons team en ze elkaar goed kennen en respecteren.”

“Als we voor iemand anders zouden gaan, kan dat wel eens een negatief effect hebben op de teamprestatie en hoe sterk we als team zijn”, kaart Wolff daarbij aan. “Onze prioriteit ligt er daarom ook bij om Lewis en Nico ook na 2015 in dienst te houden”, zo herhaalt de Oostenrijker in andere woorden.

Dat Mercedes ook na volgend jaar verder gaat met Rosberg, staat overigens al vast, want hij kreeg eerder al contractverlenging tot ‘in ieder geval 2017’. De onderhandelingen met Hamilton zijn – zoals bekend – tijdelijk gestaakt nu de titelstrijd zo spannend is, maar meer ook niet, beklemtoont Wolff.

“We hebben namelijk met Lewis afgesproken dat we ons op de strijd om het kampioenschap willen concentreren en hem daarom niet lastig vallen met gesprekken over een nieuwe deal”, legt Wolff uit. “Dit hebben we gedaan om hem dezelfde kans te geven als Nico, namelijk om tot en met de finalerace in Abu Dhabi niet afgeleid te worden door de commerciĂ«le, financiĂ«le en juridische perikelen die bij contractonderhandelingen komen kijken.”

Wolff geeft verder aan daarbij ook gelijk met Hamilton te hebben afgesproken dat Mercedes ‘niet met iemand anders in gesprek zal treden over een toekomstige samenwerking of contract’. Dit sluit aan bij Wolffs intentie om Hamilton te behouden en de uitspraak van zijn collega Mercedes-kopstuk Niki Lauda dat er zo snel mogelijk een nieuwe deal gesloten wordt met Hamilton, al zal dat dus op zijn vroegst dus na Abu Dhabi zijn.

formule1.nl

Share article

Latest articles