Mertens bezorgt Napoli Europees voetbal

Dries Mertens heeft zijn club Napoli een uitstekende dienst bewezen in het veiligstellen van Europees voetbal. De Belg maakte in het met 3-2 gewonnen duel met Cesena twee treffers en leverde ook een assist af.

Dankzij de nipte zege is Napoli, dat een klassering in de topvijf niet meer kan ontgaan, volgend seizoen opnieuw zeker van deelname aan de Europa League. Tevens strijdt Napoli samen met AS Roma en Lazio nog om plaatsing voor de Champions League.

Napoli reikte dit seizoen tot de halve finales van de Europa League, waarin Dnjpropetrovsk over twee wedstrijden te sterk was.

Twee treffers

Mertens maakte tegen het al gedegradeerde Cesena de 1-1 en 3-2. Tevens bediende hij Manolo Gabbiadini, die Napoli op een 2-1 voorsprong zette. Kort voor het laatste fluitsignaal ging Mertens naar de kant voor Walter Gargano.

Door de overwinning is een plek in de topzes van de Serie A zeker voor Napoli, dat drie punten achterstand heeft op nummer drie Lazio.

Fiorentina

Eerder op de avond won Fiorentina met overtuiging van hekkensluiter Parma: 3-0. Fiorentina neemt daardoor de vijfde plaats over van Genoa.

Bron: nos.nl

Share article

Latest articles