Messi aast tegen Eibar op dubbele mijlpaal bij Barcelona

Voor Lionel Messi heeft het thuisduel van zaterdag met Eibar (aftrap 15.00 uur) mogelijk iets bijzonders in petto. De Argentijn kan twee mijlpalen bereiken als speler van Barcelona.

250 goals in La Liga
Messi staat na 284 competitieduels voor Barcelona op het fraaie aantal van 249 doelpunten. Treffer nummer 250 in de Primera División moet met Eibar als tegenstander én het vertrouwde Camp Nou als decor een koud kunstje zijn voor de Argentijnse veelvraat.

Belangrijker nog dan dat kroongetal is de mogelijkheid voor Messi het Spaanse doelpuntenrecord van Telmo Zarra te evenaren of zelfs te verbeteren. De voormalige topspits liet tussen 1940 en 1955 in dienst van Athletic de Bilbao liefst 251 goals aantekenen en is daarmee al 59 jaar topscorer aller tijden in La Liga. Met twee treffers tegen Eibar evenaart Messi die historische prestatie, met een hattrick heeft hij het record alléén in handen.

200 goals in Camp Nou
Messi kan tegen Eibar nog een andere mijlpaal bereiken. Hij is nog √©√©n treffer verwijderd van zijn tweehonderdste doelpunt voor Barcelona in Camp Nou. In zijn 207 offici√ęle optredens in de imposante thuishaven maakte hij 138 goals in de competitie, 16 in de strijd om de Copa del Rey, 37 in de Champions League en acht om de Spaanse Super Cup.

De Argentijnse superster hoopt tegen Eibar voort te borduren op zijn puike start in dit seizoen: namens club en land was hij in elf wedstrijden al goed voor negen doelpunten en acht assists. In Camp Nou was Messi deze jaargang in vier duels al betrokken bij negen goals: vier goals en vijf beslissende passes.

vi.nl

Share article

Latest articles