QN Sport+ Television N.V.

Messi geeft WK-feest Argentinië vervolg met achthonderdste goal: ‘Genieten’

Argentinië heeft zijn eerste wedstrijd als regerend wereldkampioen gewonnen. Onder leiding van aanvoerder Lionel Messi was de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni in een oefeninterland in Buenos Aires met 2-0 te sterk voor Panama.

Messi maakte vlak voor tijd het Argentijnse feest compleet door uit een vrije trap het tweede doelpunt te maken. Hij tekende daarmee voor de achthonderdste treffer uit zijn rijke loopbaan.

Zelfde opstelling als in WK-finale

Argentinië startte met dezelfde elf spelers als in de WK-finale tegen Frankrijk. Panama hield lang stand, maar moest in de slotfase alsnog buigen voor de wereldkampioen toen invaller Thiago Almada in de 75ste minuut de score opende.

Messi kwam voor de aftrap in het uitverkochte Monumental-stadion van River Plate (83.000 toeschouwers) met zijn drie zoons het veld op. Hij werd massaal toegezongen door het publiek.

tromoto nv

“Ik heb hier altijd van gedroomd, om samen met mijn landgenoten in Argentinië te vieren dat we het WK hebben gewonnen”, zei de aanvoerder. “We hebben hier heel lang op moeten wachten. Laten we genieten van de derde ster.”

Na de wedstrijd volgde de zoveelste huldiging voor de Argentijnse voetballers. Ze liepen een ereronde over het veld, met allemaal een replica van de WK-trofee in hun handen.

Gemiste strafschop Giménez

Mexico won in de Concacaf Nations League ondanks een gemiste strafschop van Feyenoord-spits Santiago Giménez van Suriname. De ploeg van de nieuwe bondscoach Diego Cocca zegevierde in Paramaribo met 2-0.

De Surinaamse voetbalploeg staat sinds september onder leiding van voormalig Oranje-international Aron Winter.

Cremonese-verdediger Johan Vásquez en een eigen doelpunt van FC Groningen-verdediger Damil Dankerlui zorgden voor de Mexicaanse goals. Bij Mexico droeg PSV-middenvelder Érick Gutiérrez de aanvoerdersband. Ajax-spelers Edson Álvarez en Jorge Sánchez ontbraken.

Bron:Nos.nl