QN Sport+ Television N.V.

Messi grijpt ultiem clubrecord in Camp Nou

Lionel Messi is na zijn treffer in de thuiswedstrijd tegen Osasuna de eeuwige topscorer van Barcelona. De kleine Argentijn opende na ruim een kwartier de score na een subtiele voetbeweging.

Messi is samen met  Paulino Alcántara de meest productieve speler in de historie van Barcelona, in officiële én vriendschappelijke wedstrijden. De teller voor de Argentijn staat nu op 369 goals in Catalaanse dienst: 342 in 412 officiële optredens en 27 in 41 vriendschappelijke duels.

Paulino Alcántara.
Paulino Alcántara.

Het ultieme clubrecord stond zeer lange tijd alleen op naam van Paulino Alcántara, een Spaans-Filippijnse aanvaller die tussen 1912 en 1927 gedurende twee perioden voor Barcelona speelde. De broodmagere spits liet in 357 officiële én vriendschappelijke wedstrijden voor de club 369 doelpunten aantekenen. Hij maakte in zijn loopbaan meer goals in oefenduels dan in competitieve wedstrijden: 227 om 142.

Mocht Messi zondag tegen Osasuna nog een keer scoren staat hij alleen aan kop in het topscorersklassement van de Catalanen. Gezien de fantastische staat van dienst tegen de club uit Pamplona niet ondenkbaar.

Messi maakte namens Barcelona in zeventien officiële ontmoetingen met Osasuna evenveel doelpunten en was daarnaast ook nog eens goed voor vijf assists. Alleen tegen Atlético Madrid (twintig goals), Real Madrid en Sevilla (elk achttien) toonde de Argentijnse sterspeler zich nóg productiever.

Bron : Vi.nl