Messi heeft Cristiano en Ra√ļl in vizier op bijzondere dag

Lionel Messi doet woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia een nieuwe poging een fraaie mijlpaal te bereiken. De Argentijn is nog twee treffers verwijderd van het vierhonderdste doelpunt in zijn profcarrière.

Messi maakte tot nu toe in 428 offici√ęle optredens voor Barcelona 356 doelpunten en voegde daar in 93 interlands met Argentini√ę 42 treffers aan toe. Zijn 398 doelpunten in 521 wedstrijden geven een fraai moyenne van 0,76.

Indien Messi er in slaagt tegen de Cypriotische tegenstander minstens twee keer te scoren, dan gaat hij meteen ook zijn rivaal Cristiano Ronaldo voorbij in de jacht op de eeuwige topscorerstitel in de Champions League. De sterspeler van Real Madrid liet dinsdagavond tegen FC Basel (5-1 zege) zijn 68ste doelpunt in het hoofdtoernooi aantekenen, √©√©n meer dan het totaal van Messi en nog maar drie minder dan het record van Ra√ļl (71 goals in 142 duels).

APOEL Nicosia wordt de 31ste tegenstander van Messi in de Champions League. Tegen 23 van zijn eerdere dertig opponenten kwam de Argentijnse aanvaller minimaal één keer tot scoren. De meeste goals maakte Messi in acht duels met AC Milan: acht treffers. Daarna zijn Arsenal en Bayer Leverkusen zijn grootste slachtoffers (elk zes doelpunten).

Voor Messi heeft het thuisduel met APOEL op voorhand al een speciaal tintje. Het is woensdag precies veertien jaar geleden dat hij als dertienjarig jochie met zijn vader in Barcelona arriveerde om er voor de Blaugrana’s enkele profwedstrijden te spelen. Nu, veertien jaar later, is Messi uitgegroeid tot de meest trefzekere speler in de historie van de club en wereldwijd erkend als een van de beste voetballers ooit.

vi.nl

Share article

Latest articles