Messi: Ik wil onze ploeg naar de wereldtitel leiden

Lionel Messi won in zijn loopbaan alle mogelijke prijzen, maar de wereldtitel ontbreekt nog en dit WK moet dat gebeuren. Maar dan moet woensdag in de halve finale eerst Nederland worden verslagen door Argentinië.

‘Wereldkampioen worden lijkt me het mooiste wat er is. Daar droomde ik als kind al van en dat gevoel is nooit verdwenen’, aldus Messi. ‘Ik heb mijn ploeggenoten Xavi, AndrĂ©s Iniesta en Gerard PiquĂ© gevraagd hoe het vier jaar geleden voelde om die wereldbeker omhoog te houden. Ze konden het niet uitleggen.’

Messi maakte dit WK al vier doelpunten, waardoor hij ook nog topscorer van het toernooi kan worden. ‘Maar het gaat alleen om de wereldbeker. Als ik ArgentiniĂ« met mijn doelpunten naar de finale kan helpen, is dat mooi meegenomen.’

‘Iedere speler droomt er van een WK-finale te spelen in de mythische atmosfeer van het MaracanĂŁ’, blikt Messi alvast vooruit op de finale van zondag. ‘Maar we moeten daar eerst nog zien te komen. Het is een grote eer om aanvoerder van ArgentiniĂ« te zijn. Ik wil dat vertrouwen terugbetalen door onze ploeg naar de wereldtitel te leiden.’

vi.nl

Share article

Latest articles