’Messi krijgt bij Barça ruim 555 miljoen euro in vier jaar tijd’

Lionel Messi is na vier seizoenen in het shirt van FC Barcelona ruim 555 miljoen euro (!) rijker. El Mundo heeft dit bedrag boven water gekregen en pakt daar zondag groot mee uit. De Spaanse krant spreekt over ’het megacontract dat Barcelona ruïneert’.

Om precies te zijn gaat het om een bedrag van 555.237.619 euro bruto die Messi krijgt vanaf het seizoen 2017/2018 tot en met het moment dat zijn contract afloopt op 30 juni. Het cijfer is een optelsom van onder meer zijn vaste salaris, tekengeld beeldrechten, een loyaliteitsbonus en een reeks (niet-gepubliceerde) bonussen van miljoenen, premies en een reeks variabele inkomsten.

El Mundo berekende daarnaast dat Messi op die manier maar liefst 210.297 euro netto per dag heeft ontvangen.

Ronald Koeman aan het roer van een club zonder geld en president
Eerder van de week werd bekend dat FC Barcelona diep in de schulden zit. De Spaanse sportkrant Marca meldde dat de club op korte termijn 730 miljoen euro aan openstaande schulden moet betalen. Barcelona, de club waar Ronald Koeman trainer is en Frenkie de Jong een van de sterspelers, zou 266 miljoen euro bij banken hebben openstaan. Voetballers zouden nog 164 miljoen aan salaris tegoed hebben.

Juridische stappen
Barcelona betreurde in een verklaring op de website de publicatie in El Mundo en kondigde juridische stappen aan tegen de krant. „FC Barcelona ontkent categorisch elke verantwoordelijkheid voor de publicatie van dit privédocument en zal juridische stappen ondernemen tegen El Mundo om de schade te verhalen die publicatie van dit contract mogelijk veroorzaakt”, aldus de club.

Barcelona sluit af met een steunbetuiging aan de topscorer. „FC Barcelona spreekt zijn absolute steun uit voor Lionel Messi, vooral in het licht van elke poging om zijn imago in diskrediet te brengen en om zijn relatie met de club waar hij waar hij de beste speler ter wereld en in de voetbalgeschiedenis is geworden, te schaden.”

Ook Victor Font, die in de race is om voorzitter van FC Barcelona te worden, neemt het op voor de Argentijnse sterspeler: „Messi heeft elke euro die Barcelona hem betaalt volledig verdiend”, twittert hij. „Hij heeft ons niet geruïneerd. Integendeel. Hij is de beste voetballer in de geschiedenis en we willen dat hij voor altijd bij ons blijft.”

Telesport

Share article

Latest articles