Messi nog altijd op nul tegen Neuer

Vooral voor Lionel Messi is Bayern-keeper Manuel Neuer een sta-in-de-weg, getuige de hatelijke ’nul doelpunten’ van de Argentijn in zeven clashes. De Duitse doelman is de hoop van trainer Pep Guardiola, die bekend staat om zijn tactische meesterzetten. “Maar tegen zoveel aanvallende kwaliteit is geen plan te bedenken. Wel hebben wij doelman Neuer.”

 De goalie voelt geen extra druk door de woorden van zijn trainer. “Iedere wedstrijd wil je je teamgenoten helpen en soms hebben ze je meer nodig dan andere keren. Tegen de beste aanvallers van de wereld geen tegendoelpunt krijgen, is een geweldige uitdaging.”

Messi wees de persoonlijke strijd tussen hem en Neuer van de hand. “Het draait om de teamprestatie en dan maakt het niet uit wie er scoort.”

Neymar

Vervolgens haalde de Argentijn de wedstrijd zaterdag tegen Cordoba aan, toen hij de bal in de 85e minuut gaf aan Neymar om te scoren vanaf de penaltystip. Normaal zijn de elfmetertrappen voor Messi.

“Luis (Suarez red.) en ik hadden twee doelpunten gemaakt, Neymar nog niet Ă©Ă©n en dus leek het me normaal hem de bal te schenken.”

Bron: Telesport

Share article

Latest articles