QN Sport+ Television N.V.

Messi nu gelijk met icoon Raúl: 423 goals voor club en land

messi raul
Met één goal, twee assists én een aandeel in de openingstreffer was Lionel Messi donderdagavond in het bekerduel met Elche (5-0 zege) weer ouderwets belangrijk voor Barcelona. Zonder zich bovenmatig in te spannen bereikte de Argentijn een nieuwe mijlpaal in zijn loopbaan.

Messi tilde de totale productie in zijn loopbaan namens Barcelona en Argentinië naar 423 goals in 546 officiële wedstrijden. Dat zijn net zoveel treffers als voormalig Real Madrid-aanvaller Raúl er in zijn carrière maakte. Alleen had de Spanjaard er veel meer duels voor nodig: 1.002.

De verdeling van de 423 doelpunten van Messi ziet er als volgt uit: 378 goals in dienst van Barcelona en 45 in de Argentijnse nationale ploeg. Het gaat hierbij om doelpunten die louter op het hoogste niveau zijn gemaakt. Zijn productiviteit voor de jeugdploegen van Barcelona en de jeugdelftallen van Argentinië zijn dus buiten beschouwing gelaten.

Mijlpaal tegen Spaanse clubs
Messi maakte tegen Elche bovendien zijn driehonderdste doelpunt voor Barcelona tegen een Spaanse tegenstander. Hij had daar in totaal 355 officiële duels voor nodig. Inclusief zijn treffers tegen niet-Spaanse oppositie staat de teller voor Messi dus op 378 goals in 449 wedstrijden. De aanstaande topper tegen Atlético Madrid van zondag in La Liga wordt dus het 450ste officiële optreden van Messi in Catalaanse dienst.

Messi liet tegen Elche dus ook twee assists bijschrijven. Dat betekent dat hij dit seizoen in 24 competitieve wedstrijden nu elf doelpunten van ploeggenoten heeft voorbereid. Het is voor het achtste (!) seizoen op rij dat de Argentijnse aanvaller minstens elf assists achter zijn naam heeft staan bij de Catalaanse grootmacht. Zijn persoonlijk record staat op 29 assists en dateert van de jaargang 2011/12.

vi.nl