Messi wedijvert met City-sterren voor UEFA’s Speler van het Jaar

tromoto nv

De strijd om de Speler van het Jaar van het seizoen 2022/23, georganiseerd door de UEFA, gaat dit jaar tussen Erling Haaland, Lionel Messi en Kevin De Bruyne.

Haaland en De Bruyne beleefden een uiterst succesvol seizoen en wonnen de Premier League, de FA Cup en de Champions League met Manchester City. Haaland reeg de doelpunten aaneen. In 53 wedstrijden was hij goed voor 52 doelpunten, verspreid over alle competities. De Bruyne viel vooral op als aangever. In 49 wedstrijden was hij goed voor 31 assists.

 

Messi won het WK met Argentinië. Met zeven treffers had hij een enorm aandeel in dat succes. Ook veroverde hij het kampioenschap met Paris Saint-Germain. In de Ligue 1 scoorde hij zestien keer en gaf hij evenzoveel assists.

 

Trainers
Bij de trainers gaat de verkiezing voor het beste seizoen tussen Pep Guardiola (Manchester City), Simone Inzaghi (Internazionale) en Luciano Spalletti (Napoli). Treblewinnaar Guardiola nam het in de Champions League-finale op tegen Inzaghi. Spalletti slaagde erin kampioen van de Serie A te worden met Napoli.

Op 31 augustus maakt de UEFA de winnaars bekend.

vi.nl

Share article

Latest articles