Mexico mist ‘pechvogel’ Hernández in Gold Cup

De Mexicaanse voetbalploeg moet zonder Javier ‘Chicharito’ Hernández op jacht naar winst van de Gold Cup. De 27-jarige spits van Manchester United, die afgelopen seizoen op huurbasis voor Real Madrid speelde, heeft woensdagavond (plaatselijke tijd) tijdens de oefeninterland tegen Honduras in Houston zijn rechtersleutelbeen gebroken.

Hernández kwam enkele minuten voor rust na een botsing met een tegenstander ongelukkig terecht. Hij greep met een van pijn vertrokken gezicht meteen naar zijn sleutelbeen en liet zich wisselen.

In het ziekenhuis werd bevestigd waar de Mexicanen al voor vreesden. Hernández heeft een breuk opgelopen en staat daardoor volgens de teamarts drie tot vier weken aan de kant. De topschutter, die veertig keer scoorde voor Mexico in 74 interlands, moet daardoor de Gold Cup missen. Het toernooi voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied begint volgende week in de Verenigde Staten en Canada. Zesvoudig winnaar Mexico, met PSV’er Andrés Guardado in de selectie, geldt als een van de favorieten.

Bron: ad.nl

Share article

Latest articles