QN Sport+ Television N.V.

Miami Heat in East Finals

Dwyane Wade, LeBron James

De Miami Heat plaatsten zich voor de Eastern Conference Finals met een 96-94 overwinning op de Brooklyn Nets in Game 5. De titelverdediger moest echter wel van ver komen. Miami keek met nog minder dan vijf minuten te gaan in de wedstrijd tegen een achterstand aan van acht punten. Miami plaatste vervolgens een 12-0 run en forceerde met hun defense negen Brooklyn misser op rij. Ray Allen besliste met een corner-three de wedstrijd.

Het is niet gek dat je in de slotfase de bal toevertrouwt aan Allen. De veteraan schiet nu in zijn postseason career 10-uit-16 met gelijkmakende of go-ahead driepunters in de laatste minuut van het vierde kwart of in overtime.

LeBron James en Dwyane Wade scoorden respectievelijk 29 en 28 punten voor de Heat die het in de finale van het oosten opnemen tegen de winnaar van de serie tussen de Indiana Pacers en de Washington Wizards (stand 3-2 in het voordeel van Indiana).

Joe Johnson scoorde 34 punten voor de Nets die bij rust een 49-42 voorsprong namen. En elke keer dat Miami in de tweede helft het verschil in punten terugbracht, antwoordde Brooklyn met een paar scores. Voor de belissende 13-3 run van Miami ging Brooklyn met nog 4:49 te gaan op de klok met 91-83 aan de leiding.

sportamerika.nl