‘ Middels qualificatie naar de Olympische Spelen is een grote wens’

Hinkstapspringer Miguel van Assen is min of meer nog altijd een aangeslagen mens na het heengaan van zijn moeder, die een enorm belangrijk persoon voor hem is geweest. Hij brengt tegelijkertijd zijn dank uit aan een ieder die gedurende de tijden van dit zwaar verlies hem heeft ondersteund en legt de nadruk op zijn dankbaarheid aan God. De huidig nationaal kampioen geeft aan zich enorm leeg te voelen, maar de steun vindt in het feit dat hij 2 zonen heeft groot te brengen.

Bij de laatst gehouden atletiek kampioenschappen in het Andre Kamperveen stadion wist van Assen zijn titel vrij gemakkelijk te prolongeren; zonder iemand te willen beledigen geeft hij aan dat er in Suriname zelf geen concurrentie voor hem is en dat hij daarvoor richting het buitenland moet bijvoorbeeld Cuba. Dat hij zo ver buiten de rest in Suriname uitsteekt, dankt hij aan de wil om keihard te trainen.

Onder zeer stroeve omstandigheden hoopt van Assen zich te qualificeren voor de komende Olympische spelen in Japan; hiervoor moet de atleet in het buitenland deel nemen aan wedstrijden, maar de omstandigheden zijn zeer ongunstig. Zo gaan ook indoor wedstrijden in Nederland vanwege de corona omstandigheden niet meer door. In het geval van Assen zich niet qualificeert en met een wild card naar de spelen mag, doet hij dit ongetwijfeld voor zijn kinderen en natuurlijk heel Suriname.

Share article

Latest articles