QN Sport+ Television N.V.

Mijlpaal lonkt voor Robben in Champions League

Arjen Robben kan zich dinsdag in een bijzonder rijtje scharen in de Champions League. Als de aanvaller van Bayern München scoort tegen Sjachtar Donetsk, is hij de vijfde Nederlander met minimaal 25 goals op het hoogste Europese podium.

Ruud van Nistelrooij, Roy Makaay, Patrick Kluivert en Robin van Persie gingen Robben voor. Van Nistelrooij is met 56 treffers recordhouder. Makaay en Kluivert scoorden beiden 29 keer in de Champions League. Van Persie maakte er tot nu toe 25.

Robben is momenteel topscorer van de Bundesliga (14 goals) en verkeert in de vorm van zijn leven. Afgelopen weekend was hij nog twee keer trefzeker in de met 8-0 gewonnen wedstrijd tegen HSV. In de Champions League maakte Robben dit seizoen twee goals, beide in de uitwedstrijd tegen AS Roma (1-7).

Lionel Messi voert op dit moment de topscorerslijst aller tijden van de Champions League aan. De sterspeler van FC Barcelona scoorde 75 keer. Zijn rivaal van Real Madrid, Cristiano Ronaldo, maakte er tot dusverre 72. De Spanjaard Raúl staat derde op die lijst met 71 goals.

Nederlandse topscorers Champions League

SPELER GOALS CLUBS
1. Ruud van Nistelrooij 56 PSV, Manchester United, Real Madrid
2. Roy Makaay 29 Deportivo La Coruna, Bayern München
    Patrick Kluivert 29 Ajax, FC Barcelona
4. Robin van Persie 25 Arsenal, Manchester United
5. Arjen Robben 24 PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern München

nos.nl