Mikel Arteta: handrem is er af bij Arsenal

Met drie overwinningen in een week tijd heeft Arsenal de weg omhoog ingezet in de Premier League. Trainer Mikel Arteta ziet het vertrouwen groeien binnen zijn ploeg, na een moeizame periode waarin de ’Gunners’ heel wat nederlagen moesten incasseren in de Engelse competitie.

„Het begint allemaal met het winnen van wedstrijden, dat zorgt voor energie en een ander ’momentum’ binnen de groep. De handrem gaat er daardoor af. Je ziet dat de spelers zich nu veel vrijer voelen op het veld”, zei Arteta na de overtuigende zege bij West Bromwich Albion (0-4).

Eerder in de week won Arsenal ook al van Chelsea (3-1) en Brighton & Hove Albion (0-1). De ploeg staat op de elfde plaats, nog altijd flink lager dan de ambities van de club, maar heeft wel aansluiting gevonden met de subtop.

„Die tegenvallende resultaten van de voorbije weken kwamen niet eens zozeer door ons spel. Ik vond vooral dat we heel veel pech hadden”, zei Arteta. „We verloren vaak door eigen fouten en een gebrek aan discipline op bepaalde momenten. De manier waarop we nu spelen, komt heel dicht in de buurt bij wat wij als staf willen zien.”

Telesport

Share article

Latest articles