Milan beleeft frustrerende avond en ziet Inter verder weglopen

AC Milan heeft zondag verzuimd om dichter bij koploper Internazionale te komen in de Serie A. De ploeg van trainer Stefano Pioli verloor in eigen huis van Napoli en moet daardoor meer naar beneden dan naar boven kijken op de ranglijst.

Inter won eerder op de zondag al bij Torino en vergrootte de voorsprong op nummer twee Milan zo tot negen punten. De stadgenoot kon daar later op de dag in San Siro weer zes punten van maken, maar slaagde daar niet in. Het paste in het plaatje van de afgelopen weken, waarin Milan steeds vaker averij opliep terwijl Inter al sinds 6 januari ongeslagen is in de competitie.

 

Zlatan Ibrahimovic ontbrak voor de vierde wedstrijd op rij bij Milan vanwege een blessure. Zonder de 39-jarige Zweed had de thuisploeg moeite met het creëren van kansen tegen Napoli. De bezoekers werden in de eerste helft het gevaarlijkst via Piotr Zielinski, die eerst stuitte op keeper Gianluigi Donnarumma en later naast schoot. De Pool was vlak na rust wel goed voor een assist. Hij bediende Matteo Politano, die de score opende voor Napoli.

vi.nl

Share article

Latest articles