Mixfight on tour trainde mee met: ARJ Trainingen / Team Snipers

Mixfight on tour trainde mee deed deze keer ARJ trainingen / Team Snipers aan in Den haag. Het ARJ trainingscentrum opende verleden jaar de deuren in het gebouw Binck 36 op de Binckhorstlaan in Den Haag. De sportschool wordt gerund door de drie broers Maikel Polanen, Marco Pique en Sergio Pique.

Het aanbod van trainingen is uitgebreid. Uiteraard MuayThai /Kickboksen voor diverse niveaus. Maar ook weerbaarheidstrainingen, zaktrainingen, speciale trainingen voor dames en kinderen, fightdancing en ook is er mogelijkheid om persoonlijke trainingen te krijgen.

Mixfight trainde mee met de wedstrijdgroep van ARJ Trainingen die als Team Snipers door het leven gaat. Speciaal voor Mixfight trok Djelani Ursele de handschoenen tijdens onze bezoek bij ARJ Trainingen.

Tijdens onze training waren er naast de leden van Team Snipers, die van Jeugdvechters en Nieuwelingen loopt tot en met gerenomeerde A-Klassers als Marco en Sergio Pique, ook twee vechters aanwezig van elders die meetrainden. Van Mejiro Gym Sharon Mannaart, de dochter van Andre Mannaart (ARJ Trainingen en Mejiro Gym wisselen regelmatig vechters uit om bij elkaar mee te trainen), en de Chinese Wang Kehan die een voor tijd in Nederland is om bij ARJ trainingen te werken aan haar technieken. Wang Kehan is bekend van haar partij tegen Jemyma Betrian in China. Een partij die haar enige verliespartij is. (Jemyma won op punten na een extra ronde). Binnenkort zullen wij hier het interview met haar plaatsen wat wij gelijk met haar hielden.

De trainingen ken merk zich door de hoge intensiviteit waar in een uur tijd iedereen helemaal leeg gaat. De combinaties volgen elkaar in een hoog tempo op en opvallend is dat hier nog old skool wordt getraind. Dus met aandacht voor clinchen en ellebogen. In de clinch wordt gericht gewerkt om gunstige positie te bemachtigen om zo wel de tegenstander met knieën te bewerken als te voorkomen dat je een speelbal wordt in de handen van je tegenstander. Ook wordt er getraind om tegenstanders uit balans te brengen in de clinch.

Bij de ellebogen wordt er ingezet om de ellebogen te verdedigen en hoe je het beste de ellebogen kan plaatsen. Vooral de gaten in de dekking worden gezocht om de gevaarlijke ellebogen te kunnen plaatsen.

Ook is ruim aandacht voor pittige rondjes sparren. Opbouwend vanuit boksen op het lichaam naar het totale sparren. Hierna volgt nog een intensieve eindsprint op de trapkussens waarna iedereen badend in het zweet en totaal leeg aanschuift om af te groeten.

Share article

Latest articles