MMA-legende Alistair Overeem (40) aan de kant geschoven door de UFC

Alistair Overeem is door de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC de wacht aangezegd. De Nederlander had de hoop op een laatste kans voor een titel. Echter na zijn recentelijke verlies tegen de Rus Alexander Volkov ziet de UFC geen heil meer in een samenwerking.

Eerder vandaag werd duidelijk dat de¬†UFC de banden verbroken heeft met Overeem. De Nederlander¬†be√ęindigt zijn carri√®re met een record van 47 gewonnen wedstrijden, 19 verliezen en √©√©n no-contest. In de UFC behaalde Overeem overwinningen op Brock Lesnar, Junior dos Santos, Andrei Arlovski en Fabricio Werdum. Hij vocht ook tegen Stipe Miocic voor de zwaargewicht-titel tijdens UFC 203, maar leed een knock-out verlies nadat hij een paar minuten eerder bijna Miocic had verslagen.

Kansen genoeg

Overeem slaagde er bij de UFC niet in een titel te winnen. Het ontslag van het zwaargewicht lijkt niet het einde van zijn carrière te zijn. RIZIN-CEO Nobuyuki Sakakibara, een grote Japanse vechtsport organisatie, bood vandaag Overeem aan voor hen te komen vechten. Sakakibara kent Overeem uit het verleden en ziet een toekomst voor de Nederlander bij zijn organisatie.

Echter zal RIZIN niet de enige zijn die interesse zou kunnen tonen in Overeem. De vechtsportlegende zou kunnen tekenen bij Bellator, ONE FC of PFL en daar een titel proberen te winnen, of misschien rijdt hij de zonsondergang tegemoet met een zeer succesvolle carrière achter zich.

 

Bron: AD.nl

Share article

Latest articles