Mollema verwacht spectaculaire Tour

Bauke Mollema nam vandaag met blijdschap kennis van het rittenschema voor de Ronde van Frankrijk komend jaar. Met veel aankomsten bergop en weinig individuele tijdritkilometers is het dit jaar een prima schema voor de renner van (nu nog) Belkin, die op 4 juli als kopman van Trek Factory Racing aan de start in Utrecht verschijnt. ‘Het is een heel mooi en spectaculair parcours’, aldus Mollema.

Het wordt in de eerste week al heel spannend met het korte explosieve klimmetje. En ook de bonificatieseconden zullen wel het nodige tijdverschil opleveren’, verwacht de nummer 10 van de Tour van dit jaar. Het peloton finisht in de eerste week onder meer met venijnige beklimmingen van de Muur van Hoei en de Mur de Bretagne. Ook in de tweede etappe, van Utrecht naar het Zeeuwse werkeiland Neeltje Jans, kunnen door waaiers de nodige verschillen ontstaan.

Toch verwacht Mollema niet dat de Tour al in de eerste ruime week wordt beslist. ‘Natuurlijk zijn de eerste weken belangrijk, maar ik denk dat de Tour pas in de Alpen wordt beslist’, aldus Mollema, die op voorhand nog geen uitgesproken favoriet voor de eindzege kon aanwijzen. ‘Het is een ronde voor klimmers, met weinig tijdritkilometers. Misschien dat van de grote namen Chris Froome wat in het nadeel is en Vincenzo Nibali en Alberto Contador een beetje in het voordeel, maar het gaat er uiteindelijk om wie er de beste vorm heeft. Die komt vanzelf bovendrijven.

ad.nl

Share article

Latest articles