QN Sport+ Television N.V.

Morant helpt Grizzlies in laatste seconde aan winst

Memphis Grizzlies heeft weer een voorsprong genomen in de eerste ronde van de play-offs. Door in de laatste seconde te winnen, staat het nu 3-2 in de best-of-seven serie tegen Minnesota Timberwolves. Sterspeler JA Morant ontving de bal met vier seconden te gaan en scoorde net voor tijd de beslissende lay-up.

De als zevende geplaatste Timberwolves maken het de Grizzlies al de gehele serie lastig. Ook in de vijfde wedstrijd kwam de favoriet uit Memphis al vroeg in de wedstrijd op een achterstand. Met name de driepuntschietende center Karl-Anthony Towns was belangrijk voor Minnesota. Hij kwam tot 28 punten, waarvan vijf rake driepunters.

Het zelfvertrouwen blaakte bij Towns en zijn Timberwolves. Toen Towns opnieuw raak knalde vanachter de driepuntslijn maakte hij het gebaar dat de Grizzlies en het publiek in de FedEx Forum stil moesten zijn. Vanaf dat moment werd achtervolging door de thuisploeg ingezet en werd de arrogantie van Towns afgestrafd.

JA Morant, die gedurende de wedstrijd moeite had met zijn afronding, kreeg het in het vierde kwart op de heupen. In het laatste kwart maakte Morant achttien punten, inclusief de laatste beslissende. Ook Desmond Bane droeg zijn steentje bij in de laatste periode en kwam in totaal tot 25 punten. Binnen vier minuten kwamen de Grizzlies terug in de wedstrijd, waarna het in de beslissende minuten gelijk opging.

Met nog vier seconden te gaan trof Anthony Edwards een driepunter voor de gelijke stand van 109-109. Maar de laatste play was voor de Grizzlies en werd afgerond door Morant, waarmee de eindstand werd bepaald op 109-111.

Vrijdagnacht staat de zesde wedstrijd op het programma tussen de Grizzlies en de Timberwolves. De Grizzlies hebben nog een overwinning nodig om door te stoten, bij winst van de Timberwolves komt er een beslissende zevende wedstrijd.

Suns komen op matchpoint
Phoenix Suns heeft de vijfde wedstrijd in de serie tegen New Orleans Pelicans gewonnen met 112-97. Daarmee staat het 3-2 in de best-of-seven serie. De Suns moesten het opnieuw stellen zonder de geblesseerde topscorer Devin Booker. Gelukkig voor de nummer een in de Western Conference stond Mikal Bridges op in de cruciale wedstrijd. Bridges beleefde een van de beste wedstrijden in zijn carrière en speelde op een minuut na de gehele wedstrijd. Met zijn 31 punten had hij een groot aandeel in de overwinning.

DTSNV

Heat schakelt Hawks uit
De nummer een in Eastern Conference heeft gedaan het ze moest doen. In vijf wedstrijden heeft Miami Heat outsider Atlanta Hawks uitgeschakeld met 4-1. Opnieuw stond de verdedigen de Heat als een huis. Zonder Kyle Lowry en Jimmy Butler was het de verdediging van Miami die Atlanta de das om deed.

Sterspeler van de Hawks Trae Young kon wederom geen vuist maken. Slechts twee veldscores kwamen van de hand van Young, geen van zijn vijf shotpogingen van buiten de driepuntslijn troffen het net. De Hawks konden nog wel lang bijblijven door een sterk spelende De’Andre Hunter, die goed was voor 35 punten. In het slot trok de Heat aan het langste eind: 94-97.

 

 

 

Bron:Espn.nl