QN Sport+ Television N.V.

Mourinho en AS Roma kunnen Ajax grote dienst bewijzen

BOEDAPEST – AS Roma kan woensdagavond bij de Europa League-finale tegen Sevilla het Nederlandse voetbal een dienst bewijzen. Sterker nog, vooral Ajax is gebaat bij een zege van trainer José Mourinho en de zijnen.

 

Vooralsnog start Ajax namelijk in de play-offs op 24 augustus voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Mochten de Amsterdammers dit verliezen, is de groepsfase in de Conference League datgene wat bereikt wordt. Toch kan Ajax nog op een andere manier de groepsfase van de Europa League halen.

 

Namelijk: als AS Roma én de finale van de Europa League wint én vijfde of zesde eindigt in de Serie A. Momenteel staan de Romeinen zesde. Mocht dit zo blijven én de Europa League wordt bemachtigd, komt er een plek vrij in de groepsfase van de Europa League en die is dan voor Ajax.

Dybala prijst Mourinho

Paulo Dybala prijst zich gelukkig met Mourinho als coach van AS Roma. „Iedereen kent hem, iedereen wil hem zien en hij is een heel speciale coach, die spelers en personeel gelijk behandelt. Dat is zijn geheim, iedereen voelt zich belangrijk”, zegt de Argentijnse aanvaller van de Romeinse club in aanloop naar de finale van de Europa League. Roma treft woensdag in Boedapest zesvoudig bekerwinnaar Sevilla.

tromoto nv

Mourinho kan zijn zesde Europese prijs binnenhalen. De markante Portugese coach won al de UEFA Cup én de Champions League met FC Porto, de Champions League met Internazionale, de Europa League met Manchester United en de Conference League met AS Roma. „We hoeven niet te praten over zijn expertise, het is genoeg om naar zijn successen te kijken”, aldus Dybala, die ook weet dat de 60-jarige Mourinho veelbesproken is. „Dat is voetbal, er is altijd ruimte voor discussie. ’Mou’ heeft een karakter waar je van houdt of dat je haat”, meent de 29-jarige Dybala, die eind vorig jaar met Argentinië wereldkampioen werd.

Mourinho zelf kent geen twijfel over zijn kwaliteiten. „Ervaring maakt je steeds beter. Ik ben een betere coach en een beter mens, maar met hetzelfde DNA”, zegt de Portugees. „Het DNA geeft motivatie en geluk. Het verlangen naar grote momenten als deze finale is het gevoel dat ik wil overbrengen op mijn spelers. Als je de motivatie verliest, moet je stoppen. Mijn motivatie groeit nog elke dag.”

Telesport