QN Sport+ Television N.V.

Mourinho: ‘Van Gaal was belangrijk voor mij’

mourinho chelsea

Louis van Gaal heeft een belangrijke invloed gehad op de carrière van José Mourinho. Dat zei de Portugese trainer in de aanloop naar het Premier League-duel van zondag met Manchester United, de huidige club van de Nederlander.

“Van Gaal was belangrijk voor mij. Hij heeft mij een kans gegeven om op een hoog niveau te werken”, doelt Mourinho op zijn tijd als assistent bij FC Barcelona.

“Ik zal nooit het respect dat ik voor hem heb en het feit dat hij belangrijk voor mij was ontkennen, maar zondag zie ik hem als mijn tegenstander”, aldus de oefenmeester, die zelfverzekerd is voor de ontmoeting met Manchester United.

“We hebben veel zelfvertrouwen en we zitten in een goede fase op het moment. Er is geen reden om dat gevoel te veranderen. We spelen tegen een sterk team, maar we gaan naar United om de punten te pakken.”

Diego Costa

Diego Costa miste het vorige Premier League-duel met Crystal Palace en de Champions League-wedstrijd tegen Maribor door een hamstringblessure.

Later in de week had de 26-jarige spits ook te maken met maagklachten en had hij last van zijn lies, maar de Spaanse aanvaller kan tegen United mogelijk weer meedoen.

“Er is een kans dat Diego Costa zal spelen tegen Manchester. Hij heeft vrijdag individueel getraind. Hetzelfde geldt voor John Obi Mikel en Ramires”, stelde Mourinho.

“Loïc Remy kan zeker niet meespelen. Hij zal ongeveer twee tot drie weken niet inzetbaar zijn.”

Chelsea is momenteel koploper in de Premier League met 22 punten uit acht wedstrijden. De ploeg van Mourinho speelt zondag om 13.00 uur het uitduel met Manchester United.

Door: NU.nl