Murray brengt Britten in extase in ‘zijn’ Glasgow

Andy Murray heeft Groot-Brittannië in Glasgow een plek in de kwartfinales van de Davis Cup bezorgd. De Brit zette zijn team ten koste van de Amerikaan John Isner op een onoverbrugbare voorsprong van 3-1: 7-6 (4), 6-3, 7-6 (4).

Murray zou zaterdag met zijn broer Jamie al zijn opwachting maken in het dubbelspel, maar werd gespaard voor de slotdag van de Davis Cup-ontmoeting met de Verenigde Staten. Vrijdagavond gingen de Britten namelijk al met 2-0 comfortabel aan de leiding.

Marathonduel

James Ward was twee dagen terug in een marathonduel te sterk voor Isner, die ook de langste tenniswedstrijd in de historie van de sport speelde. Ditmaal werd het geen slijtageslag.

Isner wist er met zijn sterke opslag wel twee tiebreaks uit te halen, maar kon geen schade aanrichten. Murray had in de hele wedstrijd voldoende aan slechts één break.

De Britten snakten naar succes in het landentoernooi. De afgelopen jaren kwamen ze – bij gebrek aan kwaliteit – uit op een lager podium dan de Wereldgroep. Voor een plek bij de laatste vier nemen de Britten het op tegen Frankrijk, dat een dag eerder ten koste van Duitsland al een plaats in de volgende ronde veiligstelde.

Tsjechen verrast in eigen huis

Eerder op de dag schakelde Australië Tsjechië al uit. In Ostrava haalde Bernard Tomic namens de Australiërs het winnende punt binnen. In drie sets klopte hij Lukas Rosol, die zijn land in 2012 en 2013 nog de Davis Cup zag winnen: 7-6 (4), 6-3, 7-6 (5).

Aan de kant van Tsjechië ontbraken Tomás Berdych en Radek Stepánek, die een belangrijk aandeel hadden in de eerdere titels van hun land.

Italië uitgeschakeld

Kazachstan verraste in Astana met een overwinning op het hoger ingeschaalde Italië. Aleksandr Nedovyesov was in de beslissende wedstrijd in vijf sets de meerdere van Fabio Fognini: 7-6 (5), 3-6, 4-6, 6-3, 7-5.

Ook in 2013 en 2014 drong Kazachstan door tot de laatste acht van de wereldgroep.

nos.nl

Share article

Latest articles