Mysterieuze afzegging Novak Djokovic voor masterstoernooi Madrid

Novak Djokovic heeft zich afgemeld voor het masterstoernooi van Madrid, dat volgende week plaatsvindt. De Servische nummer 1 van de wereld schreef het toernooi in 2019 op zijn naam, net als in 2011 en 2016.

‚ÄěIk vind het spijtig dat ik dit jaar niet naar Madrid zal afreizen en al mijn fans zal ontmoeten‚ÄĚ, zegt Djokovic, die geen reden geeft voor zijn afmelding. ‚ÄěHet is nu al twee jaar geleden, een behoorlijk lange tijd. Ik hoop jullie volgend jaar allemaal te zien.‚ÄĚ

De 33-jarige Djokovic is matig aan het gravelseizoen begonnen. Op het masterstoernooi van Monte Carlo verloor hij in de derde ronde van de Brit Dan Evans, vorige week werd hij op het ATP-toernooi van Belgrado – gespeeld op zijn thuisbasis – in de halve finales verrast door de Rus Aslan Karatsev.

Djokovic was twee jaar geleden in Madrid in de finale Stefanos Tsitsipas de baas in de finale. Tsitsipas was eerder in het toernooi verantwoordelijk voor de uitschakeling van Rafael Nadal.

Bij de vrouwen is Kiki Bertens de titelhouder. Ze versloeg in 2019 in de finale Simona Halep. Vorig jaar ging het toernooi niet door in verband met de uitbraak van het coronavirus.

 

 

Bron:Telegraaf.nl

Share article

Latest articles