QN Sport+ Television N.V.

‘Na het 2de doelpunt zakte alles in elkaar’

Volgens Sersinho Reding, de bondscoach van de nationale zaalvoetbalselectie van Suriname, ging in de kwartfinale alles fout toen het team op een klungelige wijze de 0 – 2 weggaf. De speler Benali deed de bal middels een mislukte poging om te verdedigen het leder achter doelman Panchoe belanden.

Met de weet dat titelverdediger Costa Rica enorm sterk is, had de coach zijn wedstrijdplan reeds klaar staan; voor hem was net als in de voorgaande wedstrijden het balbezit houden niet van belang. Reding geeft aan te denken in de ban van een strateeg, waardoor de focus was op een strakke verdediging en de loer op een counteraanval.

 

Reding zag in de 1ste 5 minuten alles goed lopen, totdat onnodig een strafschop begaan werd; niet lang daarna werd in eigen doel gescoord met het gevolg dat het geloof in een goede afloop afnam bij de spelers. Achteraf bleek de op alle vlakken van het spelletje tekort te schieten ten opzichte van de professionals en ook mentaal niet sterk genoeg. Suriname verloor uiteindelijk met 1 – 12.

Op de vraag hoe zaken in de toekomst aangepakt zouden moeten worden door de bond, denkt Reding dat dit traject de laatste kan zijn waarbij spelers geselecteerd worden die zowel de veld- als zaalvoetbalsport in competitie verband beoefenen. Echter wijst hij erop dat het wel te begrijpen dat spelers beiden doen, omdat zaalclubs in Suriname vaak maar 1 keer per week trainen.