QN Sport+ Television N.V.

Na Van Praag en Blatter heeft ook Figo nominaties binnen

Na Sepp Blatter en Michael van Praag heeft ook oud-voetballer Luis Figo zich verzekerd van de nominaties van minimaal vijf voetbalbonden. Dit is een vereiste om deel te kunnen nemen aan de strijd om het presidentschap van de FIFA.

De 42-jarige Portugees maakte woensdag zijn kandidatuur al bekend bij de Amerikaanse nieuwszender CNN. Dat was een dag voor de deadline verstreek. Figo maakte vrijdag bekend dat hij de brief waarin hij zijn kandidatuur bekend had gemaakt bij de FIFA vergezeld had met de nominaties van zes landen.

Net als Van Praag kan Figo slechts op de steun van Europese landen rekenen. Behalve zijn thuisland Portugal gaat het om Denemarken, Montenegro, Macedonië, Luxemburg en Polen. Van prins Ali bin Al-Hussein en Jérôme Champagne is nog niet bekend of ze voldoende steun hebben om deel te kunnen nemen aan de strijd om het presidentschap. David Ginola trok zijn kandidatuur donderdag in.

Waarschijnlijk maakt de FIFA pas in februari bekend wie een gooi mogen doen naar het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond. De ethische commissie zal nog een integriteitscheck uitvoeren bij de uiteindelijke kandidaten. Huidig voorzitter Blatter, die sinds 1998 de leiding heeft, gaat op 29 mei voor zijn vijfde termijn als president en is favoriet de verkiezing te winnen. De 78-jarige Zwitser kan namelijk op de steun rekenen van de confederaties van Azië, Oceanië en Afrika

vi.nl