Nachtwerk Daniil Medvedev op US Open

tromoto nv

Daniil Medvedev was er opnieuw nachtwerk op de US Open. Ver na middernacht bereikte de als derde geplaatste Rus de vierde ronde dankzij een zege in drie sets op Sebastián Báez: 6-2 6-2 7-6 (6). Voor de Argentijn in vorm was het zijn eerste nederlaag na twaalf overwinningen op rij.

Medvedev rondde zijn partij uit de tweede ronde tegen de Australiër Christopher O’Connell twee dagen eerder ook al diep in de nacht af. „Het was zwaar. Ik wil nu alleen maar gaan slapen”, sprak de 27-jarige Rus op de baan na een partij die pas tegen 23.00 uur was begonnen. Na 2 uur en 40 minuten tennis, met een onderbreking om het dak te sluiten, maakte Medvedev het via een tiebreak af. In de vierde ronde treft hij de Australiër Alex de Minaur.

Medvedev, winnaar van de US Open in 2021, opende sterk en leek de partij nog voor middernacht te willen afmaken. Twee breaks leidden in de eerste set al snel tot een 4-1-voorsprong. In de tweede leverde Báez opnieuw meteen zijn service in, gevolgd door nieuw setverlies. Maar de Argentijn, 22 jaar pas, stribbelde tegen en liep uit naar een 5-2-voorsprong in de derde set. Medvedev verliet mopperend de baan toen het dak vanwege de regen dicht moest. De Rus hervond na die pauze de concentratie, brak Báez en sleepte er een tiebreak uit die hij met 8-6 won.

Telesport

Share article

Latest articles