QN Sport+ Television N.V.

Natio na slechte 2de helft met 0 – 5 ten onder

De nationale selectie van Suriname speelde vanmiddag een oefenpot tegen PEC Zwolle; voor interim-bondscoach Aron Winter werd dit de 2de wedstrijd in dienst van Natio. Na 90 minuten voetbal stond het 5 – 0 op het scorebord in het voordeel van de keuken divisie.

Ondanks PEC Zwolle aantrad met een veredeld elftal ( practisch alle basisspelers zaten op de tribune), begon de thuisploeg sterk aan de wedstrijd. Langzaam maar zeker kreeg ook Natio meer grip op het spel.

In de 22ste minuut van de wedstrijd werd Comvalius goed weggespeeld door Dankerlui over rechts, maar zijn inzet met rechts werd gekeerd door doelman Hauptmeijer. Natio die met Comvalius en Rigters op de flanken speelde, kwam niet tot echte kansen,maar maakte  het af en toe wel even spannend voor de goal van PEC.

In de 38ste minuut van de wedstrijd werd Landu namens PEC heel gevaarlijk toen hij aanvoerder Pinas versloeg in een sprintduel om daarna Hahn op de proef te stellen; de hoek was danig klein en de sluitpost kon vrij makkelijk de inzet keren.

Kort voor rust speelde Biseswar Rigters de diepte in; deze speelde vervolgens breed op de inlopende Comvalius die gelijk met rechts probeerde te scoren, maar de bal werd goed verdedigd tot hoekschop. 5 minuten later kwam Natio wederom gevaarlijk opdraven, maar de poging van Bisewar het leder de verre hoek in te tillen,mistte zuverheid.

De beste kans aan Natio zijde viel toen Suriname counterde via Biseswar, die wederom de snelle Comvalius wist te vinden; de flankaanvaller had de optie te schieten op doel, maar koos er toch voor strak af te leggen op de aanstormende Te Vrede die een fractie te laat was om het leder binnen te schuiven.

In de 2de helft werd onder de lat plaats gemaakt voor Ishan Kort. PEC trachtte vrijwel direct de druk hoog te leggen, maar de 1ste reeele kans viel wel aan Natio zijde; na goed combinatiewerk op het middenveld speelde Bisewar Rigters met een subtiel balletje vrij; de Robinhood-aanvaller kreeg de bal niet goed onder controle en schoot een meter of 2 naast.

In de 53ste minuut kreeg PEC een strafschop mee; een klungelige poging van Kort om een hoekschop te voorkomen leidde tot gevaarlijk balverlies waarbij Kort aan de noodrem trok. De strafschop werd feilloos door Landu ingeschoten; 1 – 0.

Niet veel later zou zelf de 2 – 0 vallen; slordigheid in de achterhoede bij Natio werd zonder genade afgestraft door Landu, die voor zijn 2de treffer aantekende.

Voor Suriname kwamen Cronie, Naana, Malone en Cronie binnen de lijnen. PEC gaf bitter weinig weg en  Natio zou ietwat later nog verder achter de feiten aanlopen; Riley Reemnet strafte een slechte pass van Leo Victor middenvelder resoluut af door Kort ook bij de 3 – 0 kanloos te laten.

Ook de speler Guezen zou in de 80ste minuut aantekenen voor een doelpunt; na verkeerd instappen van Macintosh was het voor de invaller aan PEC-zijde een koud kunstje de 4 – 0 erin te schieten. Natio leek de kluts helemaal kwijt te zijn en niet veel later liet Reemnet wederom zijn naam noteren op het scorebord; 5 – 0 voor de ploeg uit Zwolle.

Net als in de vorige wedstrijd eiste het veelvuldige wisselen zijn tol; met de 2de goal van Reemnet werd ook de eindstand bepaald.