QN Sport+ Television N.V.

NEC dankt Foor bij rentree

Promovendus NEC keert terug in de eredivisie met een zege. De Nijmegenaren wonnen woensdagavond in eigen huis met 1-0 van Excelsior. NEC’er Navarone Foor maakte vlak voor het einde met een fraai schot van een meter of twintig de enige treffer.

Foor trapte de bal in de 88e minuut met links op prachtige wijze langs de Rotterdamse doelman Filip Kurto: 1-0. Hij zorgde er daarmee voor NEC de terugkeer op het hoogste niveau kon vieren met een overwinning. De ploeg uit Nijmegen werd afgelopen seizoen met overmacht kampioen van de Jupiler League.

Bij de thuisclub maakte trainer Ernest Faber zijn officiële debuut op de bank, bij de bezoekers uit Kralingen gold dat voor Fons Groenendijk.

De Nijmeegse ploeg ondervond woensdag dat het in de eredivisie een stuk moeilijker is te scoren dan in de Jupiler League, waar het vorig seizoen met historische cijfers de titel greep. NEC pakte toen niet alleen meer dan 100 punten, maar doorbrak ook de grens van 100 doelpunten. NEC creëerde in de eigen Goffert wel wat kansen, zeker als Anthony Limbombe aan de bal was, maar in de buurt van het doel ging het vaak mis.

Excelsior was voor rust één keer gevaarlijk via aanwinst Brandley Kuwas, wiens schot knap uit de hoek werd getikt door Hannes Halldórsson, de nieuwe IJslandse doelman van NEC.

In de tweede helft daalde de amusementswaarde in Nijmegen, waar beide ploegen vooral niet leken te willen verliezen. Foor probeerde het met een lobje, maar zijn fraaie poging vloog net naast het doel van Excelsior. Twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd had de speler uit de eigen opleiding wel succes met een knal van grote afstand, met zijn linkervoet: 1-0.

Telesport