QN Sport+ Television N.V.

Negen maanden na horrorcrash maakt verguisde Groenewegen rentree in Giro

Dylan Groenewegen (27), die eigenlijk na zijn schorsing zou terugkeren in de Ronde van Hongarije, kiest toch voor een rentree in de Giro d’Italia. De terugkeer van Groenewegen in het peloton was aanvankelijk gepland in de luwte, maar omdat Fabio Jakobsen ook alweer gekoerst heeft, voelt het nu beter om alsnog in de spotlights van de Giro (die start op zaterdag 8 mei) te rijden.

Door Daniël Dwarswaard

Groenewegen reed landgenoot Jakobsen vorig jaar augustus tijdens de Ronde van Polen in de hekken. Jakobsen raakte zwaargewond en lag een paar dagen in coma. Groenewegen werd door de UCI voor negen maanden geschorst. Die verbanning uit het peloton zit er begin mei op. De keuze om toch voor het grote podium van de Giro te kiezen, heeft ook te maken met de situatie van Jakobsen. De sprinter maakte recent zijn rentree in de Ronde van Turkije. Jakobsen maakte bij zijn terugkeer in het peloton een goede indruk. Hij sprintte nog niet mee, maar keek met een voldaan gevoel terug op de week in Turkije.

Dat Jakobsen zo’n goede indruk maakte, heeft ook Groenewegen goed gedaan. Het zette de leiding van Jumbo-Visma aan het denken. Uiteindelijk is de beslissing genomen de sprinter toch terug te laten keren in een zware wedstrijd van drie weken. Groenewegen heeft ondanks tegenslagen op persoonlijk vlak goed zijn trainingsschema’s kunnen afwerken.

Door de beslissing van Jumbo komt de ploeg nu met twee sprinters aan de start. Ook talent David Dekker wordt uitgespeeld in de massasprints. Hij maakt zijn debuut in een grote ronde. Groenewegen neemt de plek in van Chris Harper. De Australiër is geblesseerd en zodoende hoefde Jumbo geen plek te maken voor Groenewegen. De Nieuw-Zeelander George Bennett is de kopman voor Jumbo-Visma in de Giro.

 

 

Bron:Ad.nl