QN Sport+ Television N.V.

Negen op een rij voor gouden coach Anthony Nesty : ‘Athletes make you look better than you really are’

PARAMARIBO – Anthony Nesty werd voor het derde jaar op rij Southeastern Conference (SEC) Coach of the Year werd en kreeg ook de leiding over het vrouwenteam van de University of Florida (UF). Dat betekent “veel meer op mijn bord”, beaamt Surinames Olympisch Golden Boy die in 2018-2019 hoofdcoach van het mannenteam werd. “Soso drukte, but it is all good!”, lacht hij.

Het wordt Nesty’s eerste keer dat hij een vrouwenteam onder zijn hoede heeft. Hij heeft wel eerder individuele zwemsters getraind en kent ook enkele leden van het huidige Gators-vrouwenteam. “Maar ik ben echt vreselijk met namen, dus daaraan moet ik gaan werken”, geeft hij ruiterlijk toe.

Nesty neemt over van Jeff Poppell, die van 2018 tot dit jaar de vrouwencoach maar vertrekt naar South Carolina, waar hij zowel het mannen- als vrouwenteam onder zich zal hebben. Die rol zal Nesty nu dus bekleden bij UF. Nesty’s ‘eerste zakelijke bestelling’ wordt het aantrekken van meer staf om de twee jobs beheersbaar te maken. Het goed regelen van de trainingsschema’s zal een gepuzzel worden.

Woensdag werd hij dus voor het derde seizoen op rij uitgeroepen tot SEC Coach of the Year. Ook bij de andere zes titels ervoor had hij alsassociatehoofdcoach een dikke vinger in de pap. Hij zwaait, zo bescheiden als hij altijd is, alle lof toe aan zijn zwemmers en collega’s. “Dit alles dankzij een goede staf en goede zwemmers.Athletes make you look better than  you really are”, klinkt het veelbetekenend en bescheiden uit de mond van de Surinaamse Olympisch kampioen van 1988.

 

 

Bron:Dwtonline.com