Negesse wint marathon van Tokio

De marathon van Tokio heeft bij zowel de mannen als de vrouwen een Ethiopische winnaar opgeleverd. Met een tijd van precies twee uur en zes minuten was Endeshaw Negesse de snelste bij de mannen.

Olympisch kampioen Stephen Kiprotich eindigde als tweede. De Oegandees had voor de ruim 42 kilometer 33 seconden meer nodig dan Negesse. Dickson Chumba, de Keniaanse winnaar van vorig jaar, kwam na 2.06.36 over de streep.

WK-optreden

Met zijn zege is Negesse een stapje dichter bij een optreden op de WK gekomen. De wereldtitelstrijd vindt eind augustus plaats in Bejing.

“Het was geen gemakkelijke race”, sprak Negesse na afloop. “De lage temperatuur en de lichte regen maakten het moeilijk. Maar het is een geweldig resultaat. Het zou mij een plaats in de nationale ploeg moeten opleveren.”

Zijn landgenote Birhane Dibaba liep de winnende tijd bij de vrouwen. Zij kwam uit op 2.23.14. Helah Kiprop, ook uit Kenia, moest 49 tellen toegeven. De Ethiopische Tiki Gelena noteerde een tijd van 2.24.26 en werd daarmee derde.

nos.nl

Share article

Latest articles