Neymar: ‘Ik de Gouden Bal? Die is al voor Messi’

Vanwege zijn doelpuntendrift wordt Neymar getipt als mogelijke winnaar van de Gouden Bal, maar de Braziliaan zelf vindt dat ploeggenoot Lionel Messi moet winnen.

Zaterdag bezegelde Neymar de Champions League-winst van Barcelona tegen Juventus door diep in de extra tijd de 3-1 te maken, alweer zijn 39ste doelpunt van het seizoen. De 23-jarige aanvaller maakt zich nu op voor de Copa América en als hij daarin zegeviert met Brazilië, dan liggen ook de individuele hoofdprijzen voor het oprapen.

‘Of ik kans maak op de Gouden Bal? Die prijs heeft al een eigenaar, dat is onze nummer tien’, doelde Neymar in Spaanse media op Messi. ‘Hij is de beste. Hij maakt het verschil. Ik hoop naast hem op het podium te kunnen staan.’

Met zijn doelpunt tegen Juventus bereikte Neymar een bijzondere mijlpaal. Hij is namelijk de eerste speler ooit die in beide kwartfinales, beide halve finales en de finale van de Champions League scoort. Bovendien is hij na Hernán Crespo de tweede speler die zowel in de CL-finale als de Copa Libertadores-finale een doelpunt gemaakt heeft.

Bron: vi.nl

Share article

Latest articles