QN Sport+ Television N.V.

Neymar tekent nieuw megacontract bij PSG

Neymar ziet zijn toekomst bij Paris Saint-Germain. De Braziliaanse sterspeler heeft zaterdag een nieuw contract getekend bij de club, waardoor hij nu tot de zomer van 2025 vastligt.

Het nieuws over de nieuwe verbintenis voor Neymar (29) komt niet bepaald uit de lucht vallen. De aanvaller maakte een paar weken geleden al bekend dat hij langer zou blijven en zei onlangs nog dat er alleen nog een aantal details moesten worden opgelost. Inmiddels staan alle puntjes op de i en heeft Neymar voor drie seizoenen bijgetekend.

Neymar is bezig aan zijn vierde jaar bij PSG, dat de aanvaller in de zomer van 2017 voor een recordbedrag van 222 miljoen euro overnam van Barcelona. Vorig jaar werd nog beweerd dat de Braziliaan zijn zinnen had gezet op een terugkeer naar het Camp Nou, maar mede door de financiële problemen van Barcelona was dit niet realistisch. Hij bleef PSG trouw en is nu gelukkig bij de club.

 

Neymar werd tot dusver drie keer kampioen met PSG en won vijf nationale bekers (tweemaal de Coupe de France, tweemaal de Coupe de la Ligue en eenmaal de Franse Super Cup). Vorig seizoen bereikte hij met zijn ploeg de Champions League-finale, die werd verloren van Bayern München. Dit jaar sneuvelde PSG in de halve finales van het miljardenbal.

In Frankrijk wordt er druk gespeculeerd over het salaris dat Neymar na zijn contractverlenging opstrijkt. Naar verluidt is er weinig veranderd aan de voorwaarden uit zijn eerste contract. Dat zou betekenen dat de aanvaller jaarlijks zo’n 35 miljoen euro blijft opstrijken.

Bij PSG hoopt men dat de contractverlenging van Neymar reden zal zijn voor Kylian Mbappé om ook bij te tekenen. De 22-jarige Fransman heeft nog een verbintenis tot volgend jaar zomer en de clubleiding is al geruime tijd met Mbappé in gesprek over een verlenging van de samenwerking. De vraag is of de aanvaller wil blijven, of dat hij inzet op een transfer naar bijvoorbeeld Real Madrid.

vi.nl