QN Sport+ Television N.V.

Neymar trekt zich niets aan van kritiek op schwalbes na zege met Brazilië

Hoewel Neymar dit WK veelvuldig wordt beschuldigd van het maken van schwalbes, trekt de sterspeler van Brazilië zich daar niets van aan. De aanvaller is er trots op dat hij met zijn land in de kwartfinales staat.

Neymar vestigde maandag in het achtstefinaleduel met Mexico (2-0-winst) wederom de aandacht op zich door te scoren, maar ook door regelmatig naar de grond te gaan.

Na de wedstrijd kwam hem dat op stevige woorden van de Mexicaanse bondscoach Juan Carlos Osorio te staan, die de Braziliaanse vedette in de media een “clown” en een “schande voor het voetbal” noemde.

De aanvaller van Paris Saint-Germain ging niet expliciet in op de woorden van Osorio en bestrijdt dat hij zich bij tijd en wijle makkelijk laat vallen. “Ik ben hier om te voetballen, mijn team te helpen en te winnen. Niets anders.”

“Na de vorige twee wedstrijden heb ik niet met de pers gepraat, omdat ik niet voor controverse wilde zorgen”, zei Neymar na de zege op Mexico in Samara over de kritiek aan zijn adres.

Overleven

Volgens Neymar heeft Brazilië tegen de Mexicanen laten zien dat de ploeg in kampioensvorm steekt. De ‘Goddelijke Kanaries’ jagen op het toernooi in Rusland op de zesde wereldtitel.

“Ik wil het team feliciteren. Er zijn tijdens een wedstrijd altijd fases waarin je moet overleven en we hebben laten zien dat we dat kunnen. Ik ben blij met mijn eigen prestatie, maar nog meer met de overwinning”, zei de aanvaller, die nog een sneer uitdeelde aan de tegenstander.

“Mexico praatte te veel en nu gaan ze naar huis. Het was een moeilijke wedstrijd, maar je moet altijd inspelen op de kwaliteiten van de tegenstander. We hebben laten zien wat we in huis hebben.”

Brazilië, dat voor de zevende keer op rij minimaal de laatste acht van het WK haalt, treft in de kwartfinales de winnaar van de ontmoeting tussen België en Japan.

door:nu.nl